Cine suntem

Habitat for Humanity este o organizație non-profit globală, prezență în 70 de țări, care are misiunea de a eradica locuirea precară și de a ajuta comunitățile vulnerabile să depășească lipsa cronică a locuințelor decente și accesibile.

În anul 1996, România a devenit cea de-a 50-a țară din întreaga lume care s-a alăturat misiunii Habitat for Humanity. Organizația a prins viață în nord-vestul țării, în orașul Beiuș, județul Bihor.

De 25 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe destinate persoanelor cu venituri reduse, derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. Lucrăm în parteneriat cu beneficiarii, voluntarii, partenerii din sectorul public și privat, societatea civilă și guvernele pentru a aduce schimbări legislative, și a construi comunități puternice și sustenabile.

Până în prezent, Habitat for Humanity România a ajutat peste 91.000 de români să aibă un cămin primitor sau să își îmbunătățească condițiile de locuit și a construit sau reabilitat peste 2.700 de locuințe.
Habitat for Humanity România este o organizație de voluntariat, voluntarii fiind cei care dau voce și suflet proiectelor noastre. În ultimii 25 de ani, peste 42.000 de voluntari români și străini au muncit pe șantierele unde construim.

Misiune

Habitat for Humanity România are misiunea de a eradica locuirea precară și lipsa de adăpost. Aducem oamenii împreună pentru a construi case, comunități și speranță.

Viziune

Credem într-o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

Valori