De ce locuire

Nevoia de locuințe decente în România 

Ultimele statistici arată că mai mult de un sfert (31.2 %) dintre români se află în risc de sărăcie și excluziune socială.

Conform statisticilor, se estimează că peste 3 milioane de români au nevoie de o locuință decentă. Acest lucru înseamnă că 35% dintre români trăiesc în spații neadecvate pentru locuire care au nevoie urgentă de reparații.

România este țara aflată pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul locuire socială. Deși statisticile sunt îngrijorătoare, fondul total de locuințe sociale din România este de doar 1,5 %, cel mai mic din Uniunea Europeană, spre deosebire de 30%, cifra pe care o are Olanda sau peste 20%, procentul locuințelor sociale din Danemarca și Austria.

De asemenea, 47% din populația României trăiește în locuințe supraaglomerate, adică aproape jumătate din populație.

Care este impactul proiectelor Habitat for Humanity România?

De 25 de ani în România, Habitat for Humanity România:

  • a ajutat peste 92.000 de oameni să aibă un loc decent pe care să îl numească „acasă” sau să își îmbunătățească condițiile de locuit

  • a construit sau reabilitat peste 2.700 de locuințe

  • a construit sau restaurant 1.000 de locuințe în urma dezastrelor naturale

  • a construit de la 0 sau a reabilitat peste 100 de clădiri de utilitate publică (centre educaționale, centre de integrare socială și profesională, centre medicale și de terapie, etc.)

  • a organizat peste 1.600 de traininguri de și campanii de reducere a riscului și răspuns la dezastre naturale

  • doar în ultimii 3 ani, peste 7.000 de voluntari români și străini s-au implicat în proiectele de construire și voluntariat