Locuire accesibilă

Habitat for Humanity România construiește sau reabilitează locuințe pentru familii cu venituri reduse care au nevoie urgentă de o locuință decentă sau locuiesc în condiții de supraaglomerare (în aceeași casă trăiesc mai multe generații).

Până în prezent, Habitat for Humanity România a construit sau reabilitat peste 2.700 de locuințe și a ajutat peste 91.000 de români să aibă o locuință decentă.

Locuințele respectă principiul SDA (simplu – decent – accesibil ca preț) și sunt construite pe structură ușoară de lemn, după modelul american. La ridicarea acestora contribuie partenerii și echipele de voluntari români sau internaționali care vin pe șantier și muncesc alături de noi și de familiile-partener.

Proiecte

New Homes Berceni

În comuna Berceni și în satul Moara Nouă din județul Prahova, există două comunități vulnerabile, afectate puternic de nivelul de trai scăzut, de lipsa locurilor de muncă și a infrastructurii.
Read more

New Homes Ploiești

În perioada 2017-2018, Habitat for Humanity România a construit în Ploiești, județul Prahova, 8 locuințe pentru 8 familii care aveau nevoie urgentă de o locuință decentă.
Read more

New Homes Moinești

Din cauza veniturilor foarte mici, multe familii din orașul Moinești, județul Bacău, se confruntă cu imposibilitatea de a-și îmbunătăți condițiile de locuit.
Read more

BIG BUILD

BIG BUILD este evenimentul anual de construite accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România, prin care sunt construite mai multe locuințe pentru familii vulnerabile, în doar 5 zile. Evenimentul marchează Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o celebrează în prima zi de luni a lunii octombrie.
Read more